Kærlighed og kendt musik

Tekst og billeder: Jacob Galtung-Melchior

Besøg hos Dronning Dorothea Teatret, Kolding d. 17.6.2021.
I forbindelse med forestillingen ”Elsker dig for evigt”.

Danmark var kun så småt ved at lukke op igen, men i Kolding var man klar til at byde indenfor til hjemmeskrevet dramatik krydret med kendte danske musiknumre, og et skønt hold af frivillige skuespillere, sangere og musikere på scenen.

Forestillingen kredser om kærligheden, mellem mand og kone, far og datter, som nyforelskede eller som søgende efter den eneste éne. Den går seriøst til sit tema, men giver god plads til både humor og rokkende fødder når det velspillende orkester skruer op for perlerækken af kendte danske numre. Dorothea har samlet et rigtig dygtigt hold på scenen, der fremstår helstøbte og samspillede som ensemble.


Den er skrevet og instrueret af Dorotheas ”hus-instruktør” Marco Goth Thorsen, der også har stået bag en række af Dorotheas tidligere musik forestillinger. ”En krøllet hjerne” kalder de ham hos Dorothea, og der skal nok også lidt til at føre sådan en forestilling frem under de forudsætninger der har været med corona restriktioner og deslige.

Ikke desto mindre står Kolding med en helstøbt oplevelse, der har spillet for fulde huse – og på den smukke sommeraften jeg var på besøg, både kunne tage kampen op med trope-varme og landsholdsfodbold.

Kolding har en stærk og velfunderet amatørscene i Dronning Dorothea Teatret, der emmer af hjertevarme og en stærk frivillig kultur. Med fællesspisning, systue aktiviteter, åbne døre og en lang række arrangementer udover året. Godt 30 frivillige både på og bag scenen var i gang denne dag, alle smilende, imødekommende og fulde af varme. Det vidner om et sundt og solidt fællesskab omkring teatret, og det smitter af på forestillingerne!

Tak til Dronning Dorothea Teatret for en dejlig oplevelse.