I ECUADOR MED PHYSICAL THEATRE FOR YOUTH

Den 26. februar 2022 – ”Klokken er 22:42 og jeg sidder i flyet på vej hjem efter en hel fantastisk og surrealistisk uge i Guayaquil, Ecuador. Jeg er i gang med min anden mini-flaske vin, for stewarden og jeg blev enige om, at det var den bedste løsning for at kunne falde i søvn. Jeg vil lige færdiggøre nogle ting fra ugen, før jeg slukker lampen over mig…”
Maria Laumark

Tekst: Maria Laumark
Fotos: Physical Theatre for Youth

Foto fra workshoppen

Sådan starter den sidste side i min dagbog fra turen til Ecuador, som var en del af projektet Physical Theatre for Youth. Det var en hel fantastisk oplevelse, som er svær at beskrive med ord. I korte træk var det en uge fyldt med kreativitet, bevægelse, sved, skabelse, åbenhed, læren om andre kulturer, dans, delfiner, krokodiller, sol, salsa og kaffe – men mest af alt, masser af smukke møder med mennesker fra hele verden. Noget, vi ikke har kunnet gøre i over to år. Og dét synes jeg, var noget af det bedste ved det hele. At mennesker fra Europa og Sydamerika kunne mødes på tværs af sprog, landegrænser og kulturer og være i et rum sammen og skabe historier, danse og være kreative.

Hver morgen tilbragte vi 3 timer med Andres og Berta – Colectivo Teatral RodezAlhampa – i deres skønne, finurlige univers, hvor vi lavede fysiske teaterøvelser og lærte metoder til at skabe historier med hænderne. Vi arbejdede med ’rødder’ som tema, og undersøgte indflydelsen på kroppen og kreativitet ud fra disse tre principper:

”The urban body (byen), the vegetable body (naturen / mangroveskove) and the poetic roots (kreativiteten / Colectivo Teatral RodezAlhampa).

Foto fra workshoppen
Foto fra workshoppen

Eftermiddagene var fulde af kulturelle indblik med foredrag og film om karnevalstraditionerne i Ecuador samt opdagelsesture i Guayaquil. Om onsdagen var vi på udflugt til mangroveskovene, som er træer der vokser i vand. Vi sejlede derhen, og på vejen tilbage fik vi selskab af en masse delfiner, som legede omkring vores både. Den sidste dag var vi også på en salsatur rundt i byen, hvor vi besøgte en salsapub og dansede på gaden, mens nogle ældre DJ’s spillede op med salsa-tunes på vinyl.

Men det bedste af det hele var alle de skønne mennesker, vi var sammen med. Torsdag aften – samme dag som Rusland invaderede Ukraine – havde vi ’cultural evening’ på Bertas tagterrasse med udsigt over hele byen. Kirstine og jeg fra Danmark havde meget passende valgt at lave fastelavn med dem. Så de lærte sangen, slog imaginær katten af tønden og Andres og Berta blev kåret som kattedronning og kattekonge. Alle fik selvfølgelig en slikpose med dansk slik i. Alle fra de forskellige lande havde forberedt så mange skønne lege, sange, drikke, mad osv. for at give os andre en indsigt i deres land og traditioner. Det var en meget smuk og rørende oplevelse, specielt når man tænkte på alt det, der sker i verden. Så det føltes meget privilegeret at få lov til at tilbringe en uge på den anden side af jorden med en masse smukke mennesker i et kreativt fællesskab. Jeg håber meget, at vi får muligheden for at mødes igen, og at projekter som disse kan blive ved med at blomstre og få plads.

”Nu må jeg hellere slukke den lille lampe over mig og sige godnat”

Maria Laumark

Foto fra workshoppen