Jo! Gul! Ovenpå!

Tekst: DATS ambassadør Jesper Aagaard og medlem af Søndersø Amatørteater Gruppe Marie Ollendorff
Foto: DATS

Ja, det er måske en sær overskrift, men har du været på DATS instruktions-kursus – ”Instruktørens Rolle”- vil det virke bekendt.

DATS har for nyligt afholdt første del af det nye modulkursus i instruktion med ovennævnte titel.

Vi var 12 nysgerrige og forventningsfulde kursister med forskellig baggrund fra hele landet, men det foregik i DATS egne lokaler i Odense.

Sune Abel havde tilrettelagt et program, hvor alle kunne medvirke. Stemningen var høj og alle gik berigede derfra.

Se her hvad en af kursisterne, Maria Ollendorff fra Søndersø Amatørteater Gruppe (SAG), fra Nordfyn, fortæller:

Jeg har lige været på kursus: Instruktørens rolle ved Sune Abel.

Det skal siges, at jeg kun har været på scenen og aldrig instrueret teater før. Så dette var en helt ny og spændende verden for mig.

Sune er en meget behagelig mand, som giver sig god tid til at sætte os ind i tingene. Han er god til at undervise og lave små øvelser, så fokus bliver holdt oppe.

Det er ikke sidste gang, jeg er på et af Sunes kurser. Meget velforberedt og laver undervisningen interessant og spændende.

Vi skulle vælge et teaterstykke, som vi skulle arbejde med den weekend. Vi skulle finde ud af, hvorfor det var dette stykke, der var valgt? Hvordan skulle det sættes op? Hvor det skulle spilles? Hvem skulle se det? Det meste var fiktivt for de fleste af os; men alligevel skulle vi prøve, om vi kunne få enderne til at nå sammen. Scenerne skulle beskrives, tøj og kulisser skulle der også tænkes over. Efter et par timer, kom de fleste af os med noget, som vi kunne fremlægge for hinanden, med det stykke vi havde valgt.

Man får rigtig mange gode redskaber med hjem, er meget klogere og tør at springe ud i denne nye verden.

På kurset var vi både nogle, der havde instrueret før og nogle, der var helt grønne. Jeg fornemmede, at alle fik noget brugbart med derfra, og at de, som havde instrueret før, fik sat nogle ting på plads og nu ved, at de er på rette vej.

Jeg kan varmt anbefale dette kursus.

Med venlig hilsen Marie Ollendorff, SAG.

 

 

Jeg stiller mig i køen med de anbefalende.

Jesper Aagaard, DATS ambassadør, Fyn.

De øvrige moduler – ”Devising”, ”Forberedelsen af skuespillerne” og ”Tekst/iscenesættelse” – bliver afholdt i løbet af 2024/25. Kurserne kan med fordel både tages af nye og nuværende instruktører. På kursusrækken bliver basis-principperne præsenteret og arbejdsformen vil være seriøs, respektfuld og samtidig let og sjov.

Alle moduler kan tages i vilkårlig rækkefølge.  Følg med på DATS hjemmeside – www.dats.dk