Move´n Act “LOVEPLAY”

Medlemsbesøg, Move’n Act d. 21.06.2021

I forbindelse med afgangsforestillingen ”Loveplay”.

Tekst: DATS´Teaterfaglig Konsulent Jacob Galtung-Melchior
Fotos: FGU // Fotolinien og Jacob Galtung-Melchior

Foto fra forestillingen

Siden 1996 har man i en lille baggård i Grønnegade i Aarhus, kunnet smyge sig langs bygningerne og ind af bagdøren til den lille urbane teaterskole Move’n Act, drevet af Mikkel og Hannelore Eder Ferdinand. Jeg trådte selv mine første skridt på scenen i starten af 2000 som elev på et af skolens halvårlige ”Træd frem!” hold.

Der er sket meget på skolen i de 20 år der er gået siden da, men passionen og det kunstnerisk drive for det fysisk og æstetisk stærke udtryk er bevaret. Move’n Act har i en årrække været medlem af DATS som teaterskole, og gjort brug af både netværk, puljer og konsulenthjælp. Som en aktør i teaterskolemiljøet gennem snart 30 år, har Move’n Act være med til at skabe muligheden for rigtig mange unge menneskers møde med scenekunsten.

Jeg mødes med Mikkel Ferdinand i forbindelse med årgang 20/21’s afgangsforestilling, stykket ”Loveplay” af Moira Buffini.

Teksten fungerer virkelig godt som den er skåret til de 7 afgående elever fra årets hold. Der kredses om erotikkens og kærlighedens veje (og vildveje) op gennem tiderne, og eleverne kaster os igennem en række tableauer og små scener der fortæller historien om de menneskelige drifter, og det samfund der forsøger at styre dem. Det er tydeligt at der er blevet arbejdet intenst, både med fysikken i

Foto fra forestillingen

udtrykket, den komiske timing, tilgangen til replikkerne og tilstedeværelsen på scenen. Niveauet er højt, og samtlige 7 afgangselever viser stor forståelse materialet de arbejder med, og for det håndværk, de for så vidt, kun lige har stiftet bekendtskab med. Det er godt gået!

Afgangsholdet fra sæson 20/21, forløser deres forestilling utrolig flot, og de kan være stolte over det resultat de afslutter deres forløb med. Også hos teaterskolen i Grønnegade har Corona spillet en stor rolle, og man må kippe med hatten for den beslutsomhed og dedikation både skole og elever har vist for at komme i mål med så flot en afgangsforestilling.

Da jeg tager afsked med eleverne og teaterskolen, fornemmer jeg virkelig den væsentlige rolle skolerne spiller i DATS vision for amatørteatret. Her skabes muligheden for, at også børn og unge, kan stifte bekendtskab med teatret, og udtrykke sig kunstnerisk og æstetisk gennem scenekunsten.
Tak til Teaterskolen Move’n Act og afgangsholdet 20/21 for forestillingen ”Loveplay”.

Det er en krævende tekst, der forlanger noget af sine skuespillere for at blive forløst, og det er imponerende at se hvor seriøst og modigt eleverne kaster sig over den.

Foto fra forestillingen
Teaterskolens skilt
Teaterskolens skilt