Når teaterfolk mødes!

Årsmøde og Generalforsamling 2023

Tekst: Jacob Galtung-Melchior, DATS Teaterfaglig konsulent
Fotos: Morten Damsbo Hjelm

I 2023 lagde Blommenslyst Kro udenfor Odense, endnu engang lokaler til afviklingen af den årlige generalforsamling, samt årsmødet, der løb af stablen den 13. og 14. maj. Weekenden er lige så stille blevet en tradition, da det nu var 3. gang der blev inviteret til samling af teaterfolket i den ramme. Igen i år var omdrejningspunktet en skøn blanding af spændende workshops og rig mulighed for at samtale og netværke med både nye og gamle teatervenner.

Efter ankomst og fællessang blev deltagerne fordelt på deres valgte workshops. En af mulighederne, var i år et dyk ned i de sociale medier, sammen med Jeannette Refstrup fra medievirksomheden StrupStrup. Her var der fokus på hvordan man kan fremme salg af billetter, samt hvervning af nye medlemmer. Hos sangcoachen Gitte Degn blev der arbejdet med deltagernes stemmer og muligheden for at udtrykke sig gennem sang, mens Rikke Mørkholt Jensen fra konsulentvirksomheden ACT! introducerede en række forumteatergreb i arbejdet med konflikthåndtering hos frivillige foreninger. I den sidste workshop var det den erfarne underviser, Fibbe Sarbo, der introducerede øvelser og teknikker, til brug i undervisningen af børneteaterhold hjemme hos grupperne. Her fik både nye og gamle undervisere fifs med hjem til værktøjskassen, og i det gode vejr var der tilmed mulighed for at boltre sig i kroens dejlige udeområder.

Efter workshopsene blev afsluttet var der mulighed for at klæde om til festmiddagen, eller slappe lidt af på værelset, for de mange af deltagerne der havde valgt at tage imod tilbuddet om overnatning på kroen. Middagen blev krydret med indslag fra de forskellige workshops, hvor der blev delt både små betragtninger og øvelser fra de forskellige hold.

Aftenen blev rundet af med musik af duoen ”Beck & Olsen”, der spillede op til dans samt åbning af slyngelstuen, hvor der blev diskuteret teater og amatørkultur helt frem til midnat, hvor baren blev lukket og lyset slukket.

Den årlige generalforsamling blev gennemført med 44 stemmeberettigede i rummet, og endnu engang under ledelse af dirigent Villy Dall. Dagsordenen blev gennemgået og diskuteret, som det hører sig til (et egentligt referat fra generalforsamlingen kan ses på hjemmesiden her), inden det efter frokosten var tid til at afsløre årets modtager af Anne og Arne Aabenhus Legatet.

Legatet gik i år til Kirsten Gitz-Johansen for skabelsen af Dunkelfolket i Aalborg samt hendes store indsats for gruppens flotte virke gennem 34 år. Efter Kirsten Gitz-Johansen var blevet hyldet, var det tid til at finde stemmesedlerne frem og få sammensat det næste års hovedbestyrelse.

Der var genvalg til samtlige opstillede kandidater og hovedbestyrelsen ser dermed således ud for året 2023-2024:

Ege Juul Nielsen, Formand

Christina Korsholm Mattson, Næstformand

René Foshammer, Næstformand

Jens Damsager Hansen

Sofia Borregaard Christiansen

Michael Amtoft

Thomas Andersen

Jesper Aagaard, 1. Suppleant

Generalforsamlingen blev afsluttet lidt tidligere end forventet, og deltagerne kunne i ro og mag nyde eftermiddagskagen i forårssolen, inden alle igen gik hver til sit.

Sekretariatet vil gerne sige en stor tak til samtlige deltagere, der endnu engang var med til at gøre weekenden til et af årets højdepunkter, hvor amatørteaterfolk fra hele landet kan mødes.

Vi glæder os til at se jer alle til næste Årsmøde og Generalforsamling på Blommenslyst Kro den 25. og 26. maj 2024.

Workshop: Sociale Medier med Jeannette Refstrup

Workshop: Sang og stemme med Gitte Degn

Workshop: Konflikthåndtering med Rikke Mørkholt Jensen

Workshop: Teaterundervisning med børn og unge med Fibbe D. Sarbo