DATS Teaterfestival 2023 – set fra en anden måges perspektiv

En rapport fra DATS Teaterfestival 2023

Tekst og foto: Martin K. A. Rasmussen – Anden og Mågen

Så blev det nok en gang tid til festival i DATS og nok en gang kunne man se frem til hyggeligt og inspirerende samvær med andre “teatertosser” fra nær og fjern. På sin vis er det altid som aldrig før (som de siger i Tivoli).

Denne gang skulle jeg deltage i en international dramalærer udveksling, samtidig med at jeg og min gruppe, skulle deltage med vores forestilling. Generelt oplever jeg DATS-menneskerne, som en omfavnende og rummelig forsamling som tager godt imod hinandens forestillinger. Hele weekenden begyndte stærkt, med optog igennem byen og visninger af Sprøjtehus Teateret. Jeg selv skulle på workshop fredag aften.

Workshoppen med dramalærerne var spændende, og det var meget interessant at få feedback fra andre dramalærere. Tit står jeg og må evaluere ud fra elevernes deltagelse. Så det at have andre dramalærere på banen, var fagligt meget opbyggeligt.

Jeg selv deltog kun fredag aften, imens workshoppen fortsatte resten af weekenden. Den slags udveksling kunne der sagtens være mere af i DATS!

På spillefronten var der mange spændende oplevelser. Her et par nedslag.

Viser i vinden – hyggeligt og adstadigt tempo: Vi hørte flere eventyr, hvor 

eventyrerne blev vendt og drejet på flere måder. Især et lille øjeblik med sangen, ulven Peter, var meget fint. 

Fem nøgler til en rød symfoni: Spændende projekt om kunsternes kvaler når man skal skabe.

Vores egen forestilling – Længe LEVE Kong Frode: Vi blev taget godt imod og havde mange gode snakke med publikum bagefter. Både dem som havde konstruktiv feedback, og dem som “blot” kippede med flaget og sagde tak for forestillingen.

Kryds ikke stregen: En eksperimenterende forestilling i form og indhold.

Vandre forestilling af Hvidovre amatørscene: Spændende og rørende øjeblikke – site specifik forestillinger kan faktisk flyttes og holde deres dramatiske virkning.

Gøglerspil: Historiefortælling med udgangspunkt i Fos tekster. Dejligt at møde Dario Fo igen, hans tekster bliver simpelthen ikke spillet nok herhjemme.

Som altid en fornøjelse at være med og at opleve teaterets store underskov. 

I DATS arrangerer vi forskellige festivaler – nogle varer én dag andre en hel weekend. Hvis jeres gruppe kunne tænke jer at afholde en festival, så kontakt os gerne helt uforpligtende for at høre nærmere. Enten på tlf. 74 65 11 03 eller dats@dats.dk