DØD OVER THOMAS

Onsdag den 24. august 2022 var DATS Ambassadør, Magnus Løvkvist inviteret til forestillingen ”Død over Thomas” af gruppen Ponyhof. Det er der kommet denne lille anmeldelse ud af.

Tekst: DATS Ambassadør Magnus Løvkvist
Fotos: Sinead Shahrzad 

Ponyhof præsenterer sin forestilling med følgende tekst:
Hvem er egentlig denne Thomas. 

For Thomas er ikke bare en arbejdsgiver, ekskæreste eller tilfældigt hook-up. Thomas er alt og alle, der har fucket med dig. Det er hans skyld, at vejret er dårligt og grunden til, at dit liv går skævt.  

Så selvfølgelig skal han dø.  

Foto fra forestillingen

I den lille gård man kommer ind i, står en ung kvinde og byder velkommen. Hun giver os et stykke papir hvor man skal skrive et hade brev. Man må selv om til hvem. Brevet skal efterfølgende lægges på scenen, vi kommer ind til. I rummet ligger der sammenrullet papir over det hele. I store bunker i siderne og en bunke midt på scenen. Det er her man som publikum skal smide sit hadebrev.

Jeg lærte engang et ordspil fra en af mine højskolelærere. ”Keep it simple.” Det lykkedes Ponyhof ret godt med her, i forhold til lys og scenografi. For at få deres historie til at leve, har de lagt vægt på skuespillerne og deres præstation og det synes jeg at de gør rigtig godt. De fik virkelig fanget min interesse i deres fortælling om hvorfor, de synes Thomas skulle dø.

Efterfølgende stod jeg dog tilbage med et enkelt spørgsmål:
For var det endeligt Thomas’ skyld?

Tak for en dejlig forestilling!

DATS Ambassadør / Frederiksberg Teater
Magnus Løvkvist

Foto fra forestillingen
Foto fra forestillingen
Foto fra forestillingen
Foto fra forestillingen