INDTRYK FRA TEATERFESTIVAL 2021

Læs bestyrelsesmedlem i AKKS og tidligere landsformand i DATS Lisbet Lautrup Knudsens indtryk fra Teaterfestival 2021

Tekst: Lisbet Lautrup Knudsen
Fotos: Signe Slente Vive og Morten Damsbo fra Haarby Amatør Teater

Teater And og Måge med “Om Thor”.

Det var meget dejligt igen at kunne mødes om teater, blive inspireret, og møde gamle og nye venner og så var det en perlerække af gode forestillinger vi blev præsenteret for.  Der var musicalhits fra Stevns Friluftsscene i forestillingen “Spotlights” og mere musik i forestillingen “Det er ganske vist”, en cabaret med tekster af og om H.C. Andersen, så var der Bagsværd Amatør Scene med to shortplays: Angel – om to kvinder, der har valgt karrieren frem for alt andet, og “En anarkists bekendelser” om en familie, der smiler meget, men ikke hører hinanden. Der var nervepirrende drama i form af Drakomirs “Passport”, hvor en kvinde kommer til en grænse, hvor ingen forstår hende. Forestillingen havde jeg set før,  men den rammer mig altid lige i hjertet, så det gør helt ondt, men så var der heldigvis et par gode grin i Horsens Amatør Teaters “Pulterkammeret”, hvor to kvinder rydder op i moderens pulterkammer og falder over en bog med eventyr, som de dramatiserer, og jeg fik da også grinet igennem til Haarby Amatør Teaters “Velkommen til Sanderby” . De havde taget udgangspunkt i et lokalblad fra et område, hvor de var i sommerhus. Det var blevet til en fortælling om en by , hvor alle ved alting om alle, og hvor næsten alle er i familie – meget mærkeligt og meget morsomt.

Festivalen havde også plads til en monolog på engelsk om skuespillerens “Stage Fright” fremført af en skotsk skuespiller,  Brian Thomson.

En af mine personlige favoritter var “Om Thor” af Teater And og Måge fra Vanløse. Med udgangspunkt i Nordisk mytologi havde de sammensat historierne om Thor til en forestilling spillet med en minimalistisk scenografi og rekvisitter og i en blanding af flere genrer.

Sidst men ikke mindst var der Odense Dramaskole med “Minestrones Drøm” skrevet af deres dramalærer. Forestillingen handlede om Minestrone som mangler kærlighed og omsorg fra sin travle mor, men 

Foto fra forestillingen

Horsens Amatør Teater med “Pulterkammeret”.

om natten vågner hendes sovedyr og tager hende med til Dronningen som i anledning af sin fødselsdag skal vise omsorg for et barn.

Når man, som jeg, har arbejdet med børn og unge, var det skønt at se børnenes iver og spilleglæde på scenen og ikke mindst at høre deres udtalelser ved teatersnakken efter forestillingen. På spørgsmålet: hvad får I ud af at gå til teater? Var svarene: “et godt sammenhold”, “lærer at tale højt og artikulere tydeligt”, og “jeg er blevet bedre til at stå foran klassen og fremlægge for jeg er ikke så nervøs”. Det var næsten som at høre mine egne argumenter overfor diverse politikere.

Alt i alt var det en dejlig weekend, fyldt med gode oplevelser og gode snakke, så tak til DATS, og ikke mindst til Haarby Amatør Teater og de mange frivillige, der har lavet et kæmpe arbejde for at vi andre kunne få en god festival.

Lisbet Lautrup Knudsen

Foto fra forestillingen

Brian Thomson med “Stagefright”.

Foto fra forestillingen

Bagsværd Amatør Scene med “En arnatists bekendelser”.

Foto fra forestillingen

Odense Dramaskole med “Minestrones Drøm”.

Foto fra forestillingen

Bagsværd Amatør Scene med “Angel”.

Foto fra forestillingen

Veteraner af Visens Venner med “Det er ganske vist”.

Foto fra forestillingen

Stevns Friluftsspil med “Spotlight”.

Foto fra forestillingen

Haarby Amatør Teater med “Sanderby”.

Foto fra forestillingen

Teatret Drakomir med “Passport – hun kom til en grænse”.

Logo