QUONGAFEST
– EN TILBAGELÆNET TORNADO

Tekst og fotos : Peter Rafn Dahm

Og en favnende festival, med plads og scenerum til både en depressionskomedie, til sørgende mødres sange og unge kvinders hævnfantasier, til lyden af døde dyr, et brasiliansk eventyr og en minifestival for børn.

Quongafest 2019 foldede sig ud i dagene 14.-17. november – på Godsbanen i Aarhus, som har været fast festivalvenue i en årrække efterhånden.

Festen er et stort, ambitiøst og vidtfavnende arrangement. Men stemningen er, hvad vi udenbys gæster oplever som ”typisk aarhusiansk” – på den gode måde. Med en helt rolig, nærmest slentrende stil – som en tornado i slowmotion. Eller også handler det blot om den særlige vækstlags-coolness: Man er dedikeret, ambitiøs og seriøs, men er det på en dejlig, underspillet måde. Der skaber den, efterhånden legendariske, Quongafest-atmosfære, præget af gæstfrihed, glæde og gode oplevelser. 

Alt sammen iklædt orange gevandter. Overalt dominerer den orange farve, Quongas, Quongamandens og Quongafestens ikoniske farve. På duge, stearinlys, lamper, blomster, flag, skilte – og sågar på flaskehalsenes folier.

I løbet af 4 orange-festlige dage bød festivalen på 10 forskellige forestillinger, der tilsammen blev vist 26 gange, åbningsceremoni, ipod battle, vækstlagsbrunch, stiftende generalforsamling for en ny, landsdækkende vækstlagsorganisation, overrækkelse af festivalens udviklingspris og afslutningsfest.

Egruppe Montanus: Endnu En Dag

Vokseværket: Død Over Thomas