Seniorteaterfestival i ”Rottefældens” skær!

Den 21. april 2023 blev der igen afviklet Seniorfestival i DATS. Denne gang var det BaggårdTeatret i Svendborg der lagde lokaler til. Huset er måske bedre kendt som ”Rottefælden” der i mange år husede den velkendte revy af samme navn. Svendborg Seniorscene var de gæstfrie værter, der stillede op med frivillige kræfter i det store telt der var sat op til lejligheden udenfor scenen.

Tekst: Jacob Galtung-Melchior, DATS Teaterfaglig konsulent
Fotos: Axel Gadegaard

Foto fra forestillingen

Godt 75 gæster havde valgt at tilbringe dagen sammen, med et tætpakket teaterprogram der kom hele genre spektret igennem. Festivalen blev åbnet med taler fra Svendborg Kommunes kultur- og fritidsudvalgs formand Hanne Ringgaard samt DATS’ Generalsekretær Pia Longet.

Svendborg Seniorscene lagde derefter fra land med deres stykke ”Senager Love”, skrevet og instrueret af den lokale ildsjæl og mangeårige teaterskaber Marianne Kjær. Herefter kom Det Lille Teater, Gråsten med 3 små Shortplays under titlen ”Sammentræf”, inden Drakomir fra Ribe inviterede indenfor til deres monolog om bysbarnet Jacob A. Riis.

REVYEN ROTTEFÆLDEN
Rottefælden er en sommerrevy i Svendborg. Revyen blev holdt første gang i 1881 og har været opført hvert år siden 1883 hvilket gør den til Danmarks ældste. Blandt de skuespillere, der har været tilknyttet Rottefælden er Carl Schenstrøm (Fyrtårnet), Ib Schønberg, Palle Huld, Ulla Jessen, Flemming Jensen, Lisbet Dahl, Arne Lundemann, Søren Østergaard og Jess Ingerslev.

Revyen blev i mange år opført i bygningen der i lokale munde fik samme navn, og som deles med BaggårdTeatret i Caroline Amalielund (også kendt som Rottefælde Skov). I dag har den succesfulde og historiske revy til huse på Svendborg Teater.

Efter en dejlig frokost, indtaget i de smukke omgivelser omkring Rottefælden, var det tid til at visegruppen ”Viser i Vinden” bød på deres fortolkninger af kendte eventyr gennem små fortællinger, sang og musik. Det Lille Teater – Flensborg, fortsatte med endnu 3 Shortplays under titlen ”Stumper og Stykker” inden endnu en visegruppe fortolkede udvalgte sange om krigens væsen.

Programmet blev på flotteste vis afrundet med et uddrag af Midtfyns Amatør Scene’s Benny Andersen Cabaret ”De Rigtige Mennesker” inden aftensmaden blev serveret, og dagens oplevelser kunne vendes rundt om bordene. Festivalen markerede med tydelighed, at amatørteatrets ældre aktører har masser af spillelyst og teatralsk vovemod. En stor ros skal tilgå værterne fra Svendborg Seniorscene samt Svendborg Kommune der gavmildt havde støttet arrangementet.

Svendborg Seniorscene m. Senagerlove

Det lille Teater, Gråsten m. Sammentræf

Foto fra forestillingen

Teatret Drakomir m. Jacob A. Riis

Foto fra forestillingen

Viser i Vinden m. Nu er det tid til eventyr

Det lille Teater, Flensborg m. Stumper og stykker

Visens Venner m. Truende skyer

Midtfyns Amatør-Scene m. De rigtige mennesker

Jens og Michael – en del af DATS Tekniske Indsats Styrke